Κουζίνα

Βάλτε διάφορες συνταγές σπίτι σας με ένα Σετ Παρασκευής Σούσι !

Σετ Παρασκευής Σούσι με Συνταγές 3 τεμάχια

Το να φτιάχνεις σούσι στο σπίτι είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις! Η Koulara σας δείχνει τον τρόπο και ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα χαλάκι από μπαμπού, nori, λίγο μαγειρεμένο ρύζι καρυκευμένο με ένα μείγμα από ξύδι ρυζιού, ζάχαρη και αλάτι, και μερικά υλικά για να γέμισμα.

Το να διαμορφώσετε τα ρολά θα χρειαστεί λίγη εξάσκηση, αλλά η Koulara σας υπόσχεται ότι σε ελάχιστο χρόνο θα προσκαλέσετε κόσμο για ένα σούσι πάρτι! Εδώ είναι 3 εύκολες συνταγές για σούσι ρολά που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με το ειδικό εργαλείο της Κουλάρας ένα Σετ Παρασκευής Σούσι με Συνταγές!

Σετ Παρασκευής Σούσι με Συνταγές 3 τεμάχια

Τι μπορώ να φτιάξω με ένα Σετ Παρασκευής Σούσι ;

Ρόλο σολομού σούσι

Σετ Παρασκευής Σούσι με Συνταγές 3 τεμάχια

Ένα από τα αγαπημένα μας ρολά! Λατρεύουμε την αίσθηση του σολομού που αναμιγνύεται με κρεμώδες αβοκάντο. Φροντίστε να αγοράσετε σολομό ποιότητας σούσι που μπορείτε να βρείτε στα σούπερ μάρκετ.

Θα χρειαστείτε:
Υλικά για ρύζι σούσι
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο ιαπωνικό ρύζι
40 ml ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Υλικά για ρολά
4-6 ουγκιές σολομός
1 Αγγούρι
1 αβοκάντο
3 φύλλα nori (αποξηραμένα φύκια).
σουσάμι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το μαγειρεμένο ρύζι σε ένα δοχείο και προσθέστε το ξύδι ρυζιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
Τυλίξτε μπαμπού χαλάκι με πλαστική μεμβράνη και βάλτε ένα μπολ με νερό ανακατεμένο με λίγο ξύδι ρυζιού στο πλάι.
Απλώστε ένα φύλλο nori με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω στο χαλάκι από μπαμπού. Προσθέστε 1 φλιτζάνι ρύζι στο κέντρο του φύλλου nori και βρέξτε τα δάχτυλά σας με ξύδι νερό.
Απλώστε το ρύζι με τα δάχτυλά σας, ομοιόμορφα σε όλο το φύλλο nori.
Ρίξτε περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι πάνω στο ρύζι ομοιόμορφα.
Αναποδογυρίζουμε το φύλλο nori έτσι ώστε το ρύζι να είναι προς τα κάτω. Μετακινήστε το φύλλο nori κοντά στην άκρη του κάτω μέρους του χαλιού από μπαμπού.
Κόβουμε το σολομό, το αγγούρι και το αβοκάντο σε κομμάτια μεγέθους ραβδιού και τα τοποθετούμε οριζόντια στο nori. Κάθε συστατικό πρέπει να σχηματίζει μια γραμμή κατά μήκος.
Πιάστε τις κάτω άκρες του χαλιού με τους αντίχειρές σας και κρατήστε τις επιφάνειες με τα άλλα δάχτυλά σας.
Τυλίξτε σε έναν σφιχτό κύλινδρο και ανασηκώστε τις άκρες του χαλιού μπαμπού για να μην κυλήσει μέσα στο ρολό μαζί με τη γέμιση. Το χαλάκι πρέπει να μοιάζει με το γράμμα C από το πλάι καθώς κυλάτε προς τα εμπρός. Συνεχίστε να κυλάτε προς τα εμπρός χρησιμοποιώντας λίγη πίεση και αφήστε το όταν τελειώσει το ρολό.
Κόβουμε το ρολό στη μέση και μετά στα τρίτα.
Σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας και wasabi.

Τεκκα Μακι (ρόλο τόνου)

Σετ Παρασκευής Σούσι με Συνταγές 3 τεμάχια

Παρακάτω θα δούμε το εμβληματικό ρολό Tekka maki! Και πάλι, αυτό είναι ένα πολύ απλό ρολό, αλλά αυτό που το κάνει τόσο νόστιμο είναι ο τόνος σούσι που είναι τόσο τρυφερός που λιώνει στο στόμα σας.
Θα χρειαστείτε:
Υλικά για ρύζι σούσι
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο ιαπωνικό ρύζι
40 ml ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Υλικά για ρολά
6-8 ουγκιές σασίμι τόνου

Eκτέλεση
Τοποθετήστε το μαγειρεμένο ρύζι σε ένα δοχείο και προσθέστε το ξύδι ρυζιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
Τυλίξτε μπαμπού χαλάκι με πλαστική μεμβράνη και βάλτε ένα μπολ με νερό ανακατεμένο με λίγο ξύδι ρυζιού στο πλάι.
Απλώστε ένα φύλλο nori με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω στο χαλάκι από μπαμπού. Προσθέστε 1 φλιτζάνι ρύζι στο κέντρο του φύλλου nori και βρέξτε τα δάχτυλά σας με ξύδι νερό.
Απλώστε το ρύζι με τα δάχτυλά σας, ομοιόμορφα σε όλο το φύλλο nori.
Κόψτε τον τόνο σε λεπτές φέτες (όσο το δυνατόν περισσότερο)
Τοποθετήστε τον τόνο οριζόντια πάνω από το nori.
Πιάστε τις κάτω άκρες του χαλιού με τους αντίχειρές σας και κρατήστε τις επιφάνειες με τα άλλα δάχτυλά σας.
Τυλίξτε σε έναν σφιχτό κύλινδρο και ανασηκώστε τις άκρες του χαλιού μπαμπού για να μην κυλήσει μέσα στο ρολό μαζί με τη γέμιση. Το χαλάκι πρέπει να μοιάζει με το γράμμα C από το πλάι καθώς κυλάτε προς τα εμπρός. Συνεχίστε να κυλάτε προς τα εμπρός χρησιμοποιώντας λίγη πίεση και αφήστε το όταν τελειώσει το ρολό.
Κόβουμε το ρολό στη μέση και μετά στα τρίτα.
Σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας και wasabi.

Ναττο Ρολά

Το Natto είναι σπόροι σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση που συνήθως καταναλώνονται για πρωινό στην Ιαπωνία. Η γεύση είναι μοναδική και χρειάζεται λίγη εξοικείωση. Εξαιρετικά πικάντικο, έχει ένα “τυρόχρωμο” στοιχείο που είναι επίσης ξηρό και αλμυρό. Αυτό το ρολό δεν είναι για όλους – είτε είστε λάτρης του natto είτε το μισείτε! Πρέπει να το δοκιμάσετε!
Θα χρειαστείτε:
Υλικά για ρύζι σούσι
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο ιαπωνικό ρύζι
40 ml ξίδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας Ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι

Υλικά για ρολά
2 συσκευασίες (50g το καθένα) Natto

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το μαγειρεμένο ρύζι σε ένα δοχείο και προσθέστε το ξύδι ρυζιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
Τυλίξτε μπαμπού χαλάκι με πλαστική μεμβράνη και βάλτε ένα μπολ με νερό ανακατεμένο με λίγο ξύδι ρυζιού στο πλάι.
Απλώστε ένα φύλλο nori με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω στο χαλάκι από μπαμπού. Προσθέστε 1 φλιτζάνι ρύζι στο κέντρο του φύλλου nori και βρέξτε τα δάχτυλά σας με ξύδι νερό.
Απλώστε το ρύζι με τα δάχτυλά σας, ομοιόμορφα σε όλο το φύλλο nori.
Μαζέψτε περίπου 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας νάτο και βάλτε το οριζόντια πάνω από το ρύζι.
Πιάστε τις κάτω άκρες του χαλιού με τους αντίχειρές σας και κρατήστε τις επιφάνειες με τα άλλα δάχτυλά σας.
Τυλίξτε σε έναν σφιχτό κύλινδρο και ανασηκώστε τις άκρες του χαλιού μπαμπού για να μην κυλήσει μέσα στο ρολό μαζί με τη γέμιση. Το χαλάκι πρέπει να μοιάζει με το γράμμα C από το πλάι καθώς κυλάτε προς τα εμπρός. Συνεχίστε να κυλάτε προς τα εμπρός χρησιμοποιώντας λίγη πίεση και αφήστε το όταν τελειώσει το ρολό.
Κόβουμε το ρολό στη μέση και μετά στα τρίτα.
Σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας και wasabi.

Σετ Παρασκευής Σούσι


Αγάπες, Η Koulara βρήκε για εσάς ένα πλήρες Σετ Παρασκευής Σούσι , πολύ άνετο και πρακτικό για την προετοιμασία σούσι. Περιλαμβάνει διάφορα εξαρτήματα με συγκεκριμένο σχεδιασμό για αυτό το σκοπό (φόρμα, κουτάλι και χαλί) που επιτρέπουν την επίτευξη επαγγελματικού αποτελέσματος. Πρώτον, πρέπει να τοποθετήσετε το μαγειρεμένο ρύζι μέσα στη φόρμα με τη βοήθεια του κουταλιού και να κάνετε την τρύπα στο κέντρο με το έμβολο. Ακολούθως, τα επιθυμητά συστατικά τοποθετούνται, συμπιέζονται και ο συμπαγής κύλινδρος ρυζιού εξάγεται στα θαλάσσια φύκια ή αλλιώς nori. Στη συνέχεια, τυλίγεται και πιέζεται με το χαλάκι, κόβεται σε χοντρές φέτες και είναι έτοιμο να σερβιριστεί και να απολαύσει εξαιρετικό σούσι.

Πλένεται εύκολα το Σετ Παρασκευής Σούσι ;

Σετ Παρασκευής Σούσι με Συνταγές 3 τεμάχια

Πλένεται και σε πλυντήριο πιάτων. Αναμένουμε να δούμε τα δικά σας πιάτα!

Σετ Παρασκευής Σούσι με Συνταγές! 3 τεμάχια

  • Υλικό:
    • PP
    • Σιλικόνη
  • Χωρίς BPA
  • Καινοτόμος και λειτουργικός σχεδιασμός
  • Κυκλική φόρμα: Ø 6 x 29,5 cm
  • Στρώμα σιλικόνης: 22 x 22 cm
  • Αντί-κολιτικό κουτάλι: διευκολύνει την προετοιμασία του ρυζιού
  • Απλή και πρακτική χρήση
  • Εύκολο στην μεταφορά και αποθήκευση
  • Κατάλληλο για το πλυντήριο πιάτων